WPOkuluNasıl YapılırWordPress Öne Çıkarılmış Görseli Twitter’da Gösterme

WordPress Öne Çıkarılmış Görseli Twitter’da Gösterme

Bu yazıyı Hasan Yalçın‘ın aşağıdaki tweete üzerine yazıyorum. Daha önce de bu soru ile çok karşılaştığım için bu konuda bir not düşmenin zamanı geldi diye düşünüyorum.

Hasan Yalçın WordPress Okulu Soru Twitter

Öncelikle Sorun Ne Ondan Bahsedelim:
WordPress sitenizdeki yazıları tweeter’da paylaştığınızda aşağıdaki örneklerdeki gibi bir görsel ve yazı özetini şeklinde çıkmasını istiyorsunuz. Bunun için yazıların “Öne Çıkarılmış Görsel”lerini (Featured Image) ayarlasanız bile facebook ya da twitterda ilgili yazıyı paylaşırken sadece link olarak gözüküyor sizin eklediğiniz görsel gözükmüyor.

wordpress twitter card desteği

Öncelikle böyle tweetlere  twitter cards deniyor. Şu anda dört çeşit twitter card bulunuyor. Bunlar; özet kart, büyük görselli özet kart, uygulama kartı ve video/ses oynatıcı kart. Genellikle WordPress sitenizdeki bağlantıları paylaşırken bir özet ve görsel ile yayınlanmasını istersiniz. Çünkü bu şekilde yayınlanan tweetler daha dikkat çekici olur ve daha fazla etkileşim alırsınız.

Twitter Paylaşımlarını Görsel ve Özet Şeklinde Ayarlamak İçin Çözüm:

WordPress’te twitter cardları otomatik olarak oluşturan birkaç tane eklenti var. Bunlar Jetpack, JM Twitter Cards ve Yoast. Benim kullandığım ve tavsiye ettiğim eklenti ise WordPress SEO‘nun vazgeçilmez eklentisi Yoast. Yoast eklentisi Twitter tarafından da onaylı bir eklentidir.

WordPress yönetim panelinizde Eklentiler/Yeni Ekle yolunu izleyip WordPress SEO by Yoast şeklinde aratıp ilgili eklentiyi bularak kurun. Daha sonra eklenti WordPress yönetim panelinde “SEO” adında bir menü oluşturacak burada “Sosyal” alt menüsüne tıklayıp “Hesaplar” sekmesinde twitter kullanıcı adınızı girin. Daha sonra tweeter üzerinden paylaştığınız linklerin nasıl görüntüleneceğini Twitter sekmesinde aşağıdaki gibi ayarlayabilirsiniz.

Yoast Twitter Ayar

Telifsiz Görseller İndirmek İçin Kullanılabilecek Adresler

Worpress Yoast Twitter Ayar

Yazılarınızı hazırlarken kullandığınız öne çıkarılmış görsel ve özet bundan sonra tweeterda görüntülenecektir.

Nasıl Yapılır Kategorisi

Öne çıkarılan görselleriniz ne kadar dikkat çekici olursa tıklanma oranları da o derece artacaktır. Photoshop bilmeden de etkileyici görselleri kolayca tasarlayabilirsiniz. Görsel tasarımlarımı nasıl yaptığımı merak edenler tıklasın.

Daha detaylı bilgi için
http://kb.yoast.com/article/147-setting-up-twitter-cards-in-wordpress-seo

Yorum Ekle

Your email address will not be published. Required fields are marked *